Deel nieuwe brug Roggebot feestelijk geopend. Autoverkeer wordt vanaf 13 maart over de nieuwe brug geleid

Jan de Reus (links) en Bert Boerman, de gedeputeerden van respectievelijk de provincies Flevoland en Overijssel, knippen het lint door en openen daarmee officieel de brug.. Foto: Fotostudio Wierd

Een deel van de nieuwe brug bij Roggebot, tussen Dronten en Kampen, is donderdag op feestelijke wijze geopend. Bert Boerman en Jan de Reus, de gedeputeerden van de provincies Overijssel en Flevoland, knipten het lint door.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de nieuwe brug. Donderdag is het fietspad en één van de parallelbanen voor het eerst in gebruik genomen. Vanaf 13 maart zal ook het autoverkeer over de nieuwe brug geleid worden.

Lees ook: Plaatje Roggebot wordt steeds completer

[De tekst gaat verder na de foto]

Verkeer dit weekend gestremd

In het weekend van 10 tot 13 maart is N307 gestremd tussen de oprit naar de N50 bij Kampen en kruising van de N307 met de Oudebosweg/Roggebotweg in Dronten. Het autoverkeer wordt omgeleid, fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten houden wel doorgang. De bestemmingen langs de N307 binnen de afsluiting zijn bereikbaar via een gewijzigde route. De stremming is van vrijdagavond 10 maart 19.00 uur tot maandagochtend 13 maart 06.00 uur.

Omleiding

In het weekend wordt de nieuwe N307 aangesloten op de bestaande N307 en omliggende wegen. Vanaf 13 maart kan al het wegverkeer over de nieuwe brug. Tijdens de weekendafsluiting houden fietsverkeer, landbouwverkeer en hulpdiensten doorgang, via een aangepaste route. Dit is ter plaatse aangegeven met bebording en ook afgestemd met de hulpdiensten. Autoverkeer wordt omgeleid over Emmeloord, via de N50, A6 en N711 en over Elburg via de N50, A28 en N305.

Nieuws

Meest gelezen

menu