De Kandelaar in Biddinghuizen opent melktap met een verhaal

Marc's terras. Foto: De Kandelaar

Melkvee- en akkerbouwbedrijf met Bed & Breakfast De Kandelaar aan de Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen opent vrijdag 1 juli een melktap, met daarbij een kunstwerk met het verhaal van Flevoland. Aan de melktap is ook nog een ander verhaal verbonden.

Het was de bedoeling de melktap al eerder in gebruik te nemen. Het idee ervoor ontstond enkele jaren geleden bij Mariska van Diepenbeek, samen met haar man Marc en haar broer Joris van Kempen.

Volle koeienmelk

Ze wilden graag de meerwaarde van volle koeienmelk meegeven aan bezoekers. Een tap alleen gaf echter weinig voldoening en zo ontstond het idee ‘Chill with milk’. Er zou een melkhuisje komen op een terras.

In het voorjaar van 2021 werden de eerste voorbereidingen getroffen voor het melkhuisje, maar in augustus overleed Marc onverwachts door een noodlottig ongeval.

In de geest van Marc

Na enige tijd pakten de bewoners van De Kandelaar de draad weer op om, in de geest van Marc, het plan voort te zetten. Marc had het melkhuisje immers al geplaatst en ook het terras was klaar. Het terras heet ‘Marc’s terras’, omdat de aanwezige relaxstoel nog door hem is gemaakt.

Het huisje van de melktap met boerderijautomaat is te vinden op het terras. Hier kan worden genoten van het polderlandschap en kunnen mensen door het kunstwerk ervaren dat ze zich op de bodem van de zee bevinden. Hierbij wordt het verhaal van Flevoland verteld.

Kleine markt

Tijdens het openingsweekend op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli is er van 10.00 tot 17.00 uur een kleine markt, waar leuke verrassende dingen en lekkers te verkrijgen zijn. Zo is Carolz aanwezig met boxershorts, De IJsbrouwers met ijs en Brouwerij Artemis met bier uit Flevoland. Ook de kaas van De Kandelaar ontbreekt niet.

Nieuws

menu