College Dronten is bevoegd gezag inzake huisvesting arbeidsmigranten aan Educalaan

De nieuwe eigenaar van het pand aan de Educalaan 45 wil het ombouwen tot 25 kamers voor in totaal 48 arbeidsmigranten. Foto: Fotostudio Wierd

Het is het college van burgemeester en wethouders en niet de gemeenteraad die een besluit zal nemen over het plan van een ondernemer om in het voormalige pand van Sportcentrum De Bever 48 arbeidsmigranten te huisvesten.

Dat schrijft het college in antwoord op vragen van CDA, Dronten Sociaal en de VVD.

Op dit moment worden alle voors en tegens van die aanvraag overwogen. Daarbij worden ook de reacties van omwonenden en sportverenigingen meegenomen. Omwonenden maken zich zorgen over overlast en criminaliteit, de sportverenigingen ASV Dronten, ASVD Korfbal en SV Reaal vragen zich af of dit wel past binnen de door hen recent gepresenteerde plannen voor een nieuw sportpark aan de Educalaan.

Het college weerspreekt dat het enthousiast was over het initiatief van de ondernemer en nieuwe eigenaar van het pand, zoals de ondernemer zelf wel gemeld heeft in een brief aan omwonenden.

De ondernemer moest een besluit nemen over de aankoop van het pand en had daarom aan de gemeente een ‘principebesluit’ gevraagd, maar heeft voordat daar een beslissing op is gekomen het pand toch al aangekocht. De aanvraag om er 48 arbeidsmigranten te mogen huisvesten is pas daarna binnengekomen bij de gemeente en wordt dus nu beoordeeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu