Christiaan Huygens leerlingen geven elkaar het ja-woord

Dylan en Tessa na het 'ja-woord'.

Dylan en Tessa na het 'ja-woord'. Foto: Wendy Lodders.

Na twee jaar verkering hebben Dylan en Tessa elkaar in het gemeentehuis van Dronten het ja-woord gegeven. Dat doen wel meer mensen natuurlijk, maar zelden als ze in groep 5 zitten.

Het was dan ook een bijzonder moment. Niet alleen voor Dylan en Tessa, maar ook voor hun klasgenoten van Christiaan Huygens. Ze waren op excursie in het gemeentehuis. Bij aankomst bleek de rode loper uitgerold en speelde het carillon de bruidsmars voor de groepen 3, 4, 5 en 6.

Jongste groepen

Het was het begin van een excursie voor de jongste groepen van de Christiaan Huygens-school. Omringd door hun klasgenootjes, familieleden en vrienden en onder begeleiding van Marleen, de Babs (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) en Els, de bode, liep het jonge stel naar binnen.

Marleen legde uit wat er bij een huwelijk komt kijken en wat een Babs doet. Daarna voltrok ze het huwelijk. Toen Marleen aan het eind aangaf dat er gekust mocht worden, maar dat dit niet hoefde, lieten Tessa en Dylan zich dat geen twee keer zeggen en kusten elkaar liefdevol op de wang. Ze ondertekenden een vriendschaps-akte, waarin ze beloofden namens alle kinderen op het Christiaan Huygens het goede voorbeeld te blijven geven rondom vriendschap en respectvol met elkaar om gaan.

Vieringen de wereld rond

Het vieren van een bruiloft past bij het thema ‘Vieringen de wereld rond’, waar de leerlingen nu mee bezig zijn. Al eerder kregen zij een gastles over Jodendom en brachten zij een bezoek aan de moskee.