Camping De Ruimte in Dronten houdt Buitengewone Doedagen

Beeld van eerdere Buitengewone Doedagen. Foto: Camping De Ruimte

Op Camping De Ruimte aan de Stobbenweg in Dronten worden van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni voor de achttiende keer de Buitengewone Doedagen gehouden. In deze week komen leerlingen uit het speciaal onderwijs én het basisonderwijs samen om een sportieve strijd aan gaan met andere soortgelijke teams. De scholen dit jaar meedoen komen uit, Kampen, IJsselmuiden, Lelystad en Harderwijk.

Door kinderen met een beperking en kinderen zonder een beperking samen in een team te plaatsen, leren kinderen op een speelse manier met elkaar om te gaan. Doordat kinderen met een beperking vaak nog op speciaal onderwijs zitten, komen kinderen met en zonder een beperking elkaar in het dagelijkse leven haast niet meer tegen.

Verbinding

De Buitengewone Doedagen zorgen voor verbinding. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs leggen in teams samen met leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs gedurende de dag drie onderdelen af: een spelletjes parcours, een touwbrug parcours en vlottenbouwen.

[De tekst gaat verder na de foto]

Het bevorderen van de samenwerking en integratie van kinderen met en zonder beperking, waardoor de drempel voor kinderen lager wordt om samen op te trekken. Hierdoor wordt samen opgroeien vanzelfsprekender. Kinderen met een beperking krijgen de mogelijkheid te laten zien wat ze kunnen, welke waarde zij leveren aan een team, zonder het vooroordeel ‘Dat kunnen ze toch niet’.

Organisatie

De Buitengewone Doedagen vinden plaats op en rond Camping De Ruimte in het Reve-Abbertbos in Dronten. De buitensportactiviteiten worden verzorgd door de stichting FORAS! Reizen, die gespecialiseerd is in buitensportactiviteiten voor mensen met een handicap.

Nieuws

Meest gelezen

menu