Cameratoezicht moet parkeergarage aan Het Ruim in Dronten verlossen van vernielers en criminelen

De parkeergarage aan Het Ruim in Dronten. Foto: Fotostudio Wierd

De gemeente Dronten is het aantal vernielingen en het vandalisme in de parkeergarage aan Het Ruim in Dronten zat. De garage wordt daarom uitgerust met camera’s.

Met de bewakingscamera’s moeten eventuele vandalen, vernielers en auto-inbrekers sneller worden opgespoord. Er moet ook een preventieve werking vanuit gaan.

Begin dit jaar opgeknapt

De parkeergarage is net begin dit jaar opgeknapt : de plafonds, wanden, kolommen, uitgangen en trapopgangen zijn allemaal schoongemaakt en geschilderd. Dat weerhoudt onverlaten er kennelijk niet van er troep te maken en vernielingen te plegen. In april van dit jaar werd er daarom een verblijfsverbod ingesteld voor mensen die er niets te zoeken hebben. ‘Verblijf in de parkeergarage is slechts toegestaan als dat verband houdt met het parkeren van een motorvoertuig,’ valt er op een bord te lezen. Mensen die rondhangen in de garage terwijl ze er niets te zoeken hebben riskeren een boete van 150 euro.

Prijskaartje

Maar ook dat is niet afdoende gebleken. Het cameratoezicht is de volgende stap. Daar hangt wel een prijskaartje aan: 14.500 euro eenmalig voor de aanschaf en 3.000 euro per jaar voor het beheer (uitlezen en onderhoud).

Nieuws

menu