Burgemeester Gebben reageert op zware mishandeling in Biddinghuizen: 'Stop verhuftering en geweld!'

Burgemeester Jean Paul Gebben. Fotostudio Wierd

Burgemeester Jean Paul Gebben reageert met afschuw op de zware mishandeling van twee ambulancemedewerkers afgelopen dinsdagavond op het vakantiepark Europarcs in Biddinghuizen.

De twee ambulancemedewerkers liepen fracturen op aan ledematen en in het gezicht. De chauffeur en verpleegkundige gingen naar een melding over een gewonde op het vakantiepark. Nadat die was nagekeken besloten ze de persoon niet mee te nemen naar het ziekenhuis, dat was niet nodig. Daarop sloeg de sfeer om, kregen de hulpverleners flinke klappen en raakten ze gewond. Zij moesten wel naar het ziekenhuis.

De politie heeft kort na het incident vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee vrouwen van 20 en 21 jaar oud en twee mannen van 21 en 23 jaar oud, die allen de Spaanse nationaliteit hebben. Ze blijven voorlopig vastzitten.

Afschuw

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten heeft met afschuw gereageerd op het incident. ‘Geweld tegen politie, brandweer, ambulance en andere hulpverleners neemt hand over hand toe; het is bijna dag dagelijkse praktijk. Het wordt nu ècht tijd dat we als samenleving de verhuftering en het geweld een halt toe roepen’, aldus Gebben.

Nieuws

menu