Bouw eerste 22 koopwoningen aan Havenkade in Dronten start in zomer

Artist impressie van de woningen aan de Havenkade in Dronten.

Artist impressie van de woningen aan de Havenkade in Dronten. Van Wijnen

De nieuwe woonwijk Havenkade in Dronten is volop in ontwikkeling. Op het voormalige industrieterrein ontwikkelt en bouwt Van Wijnen in totaal 113 gevarieerde nieuwbouwwoningen, waarvan de eerste 31 huurwoningen al zijn gebouwd. Als vervolg hierop kondigt Van Wijnen nu de start bouw af van de eerste 22 koopwoningen.

Waar vroeger de graansilo’s het beeld bepaalden, staan sinds afgelopen jaar de eerste vijf rijen met huurwoningen aan de Havenkade. Deze zomer komen daar 22 koopwoningen bij. In juni of juli start namelijk de bouw van zeven rijwoningen, veertien twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning.

Woningen flink in trek

‘We zijn trots dat we de start bouw van de eerste koopwoningen van Havenkade kunnen afkondigen,’ vertelt Simone Hoekstra, verkoopmanager bij Van Wijnen Projectontwikkeling. ‘De woningen op deze locatie zijn flink in trek. De zeven rijwoningen waren zelfs in een week uitverkocht.’

[De tekst gaat verder na de afbeelding]

Verschillende bouwfases

In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen 113 gevarieerde nieuwbouwwoningen in verschillende fases aan de Havenkade. ‘In de eerste fase zijn ook 34 appartementen in verkoop gegaan. Deze appartementen zijn voor 50% verkocht, daarom is ook de start bouw van deze woningen bijna in zicht. Dit voorjaar maken we meer bekend over het volgende aanbod aan de kade,’ aldus Hoekstra. 

Eerste gasloze wijk van Dronten

Havenkade staat ook wel bekend als de eerste gasloze wijk van Dronten. Alle woningen zijn uitgerust met vloerverwarming, goede isolatie en uiteraard een warmtepomp. Hiermee zijn ze klaar voor de toekomst.