Bouw MFC Swifterbant start na de zomervakantie

Impressie MFC Swifterbant. Afbeelding: LKSVDD architecten

Goed nieuws voor Swifterbant: begin september start Jorritsma Bouw met de inrichting van het bouwterrein voor het Multifunctioneel Centrum (MFC) en 30 sociale huurappartementen. De eerste paal wordt naar verwachting geslagen in de tweede helft van september.

Omwonenden en ondernemers zijn deze week geïnformeerd over de werkzaamheden die na de bouwvak gaan plaatsvinden. Jorritsma Bouw start met bouwvoorbereidingen, zodat in september de fundering gelegd kan worden voor het MFC Swifterbant. Zo worden oude kabels en leidingen opgegraven en verwijderd, maatregelen getroffen om kabels en leidingen die blijven liggen te beschermen tijdens de bouwwerkzaamheden en de bouwhekken worden geplaatst.

Dorp betrekken bij MFC

Nu de bouw van start gaat, willen de gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) na een lange voorgeschiedenis graag vooruit kijken. ‘We hopen het dorp steeds meer te betrekken bij het MFC, zodat het straks een bruisende dorpsvoorziening is voor iedereen. We zullen in ieder geval regelmatig nieuwsberichten met updates van de bouw sturen’.

Nieuws

menu