BoekStartdag in bibliotheken Dronten en Swifterbant biedt informatie en activiteiten voor taalontwikkeling van jonge kinderen

Bibliotheekmedewerker Denise is klaar voor de BoekStartdag.

Bibliotheekmedewerker Denise is klaar voor de BoekStartdag. Foto: Flevomeer Bibliotheek

De derde editie van de Landelijke BoekStartdag wordt zaterdag 3 juni ook gehouden in de vestigingen in Dronten en Swifterbant van de Flevomeer Bibliotheek. Motto is ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek!’.

Die dag is een feestje voor de jongste bezoekers en hun (groot)ouders met tal van leuke activiteiten. De BoekStartdag start om 10.00 uur en is gratis te bezoeken.

Activiteiten

Op de BoekStartdag halen ouders en grootouders van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek informatie en inspiratie voor wat voorlezen en taalontwikkeling betreft. In Dronten en Swifterbant geven bibliotheekmedewerkers op de boekenmarkt uitleg welke (digitale) boeken passen bij de ontwikkeling van een kind en zij ondersteunen hun persoonlijke advies met de nieuwe Boekenkiezer.

In Dronten wordt er interactief voorgelezen op de jeugdafdeling en bij de Biebus. Ook is het mogelijk te spelen op maat met diverse sensorische materialen.

De Boekenkiezer

Tijdens BoekStartdag presenteert FlevoMeer Bibliotheek de Boekenkiezer. ‘Bij veel ouders leeft het gevoel dat voorlezen iets is voor wat oudere kinderen. Niet iets wat je meteen doet vanaf de geboorte. Met de Boekenkiezer willen we ouders laten zien dat voorlezen al kan met een pasgeboren baby,’ legt voorleesconsulent Marijke uit. De Boekenkiezer, gericht op kinderen van 0 tot en met 4 jaar, maakt voor ouders inzichtelijk wat voor boeken passen bij het ontwikkelingsniveau van hun kind en hoe ze die het best aanbieden. De Boekenkiezer is vanaf de BoekStartdag gratis af te halen bij de bibliotheek.

BoekStartwebinar

Tijdens de BoekStartdag draait alles om het samen bezig zijn met boekjes en taal. Maar welke boekjes zijn nu geschikt voor baby’s en hoe lees je nu leuk voor? Donderdag 1 juni om 20.00 uur is het online BoekStartwebinar ‘Voorlezen aan je baby en dreumes’ te volgen. Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is goed voor hun taalontwikkeling. Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven? Welke boekjes zijn geschikt? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar.

Aanmelden kan hier .