Betty Dekkerfonds en Dorcaswinkel Dronten gaan samenwerken

Evert Morren van Dorcas Dronten (links) en Bert van Vliet van het Betty Dekker Fonds en bekrachtigen de samenwerking. Foto: Tineke Morren

De Dorcaswinkel Dronten en het Betty Dekker Fonds gaan met elkaar samenwerken. Het Betty Dekker Fonds en Pook Swifterbant werken ook al samen en Dorcas is hierop een goede aanvulling.

Het Betty Dekker Fonds biedt in gevallen van bijzondere, individuele nood, inwoners van de gemeente Dronten financiële of materiële steun als daar niet óf op onvoldoende wijze in kan worden voorzien. Een éénmalige kleine gift kan al een bijzondere verlichting betekenen voor hen, die het echt nodig hebben.

Aanvragen worden zorgvuldig beoordeeld

Het Betty Dekker Fonds beoordeelt alle aanvragen zorgvuldig en bekijkt of er andere mogelijkheden zijn voor steun. Als dat niet het geval is, ontvangen zij vanuit het Betty Dekker Fonds goederen tot een maximum van 300 euro voor de aanschaf van diverse zaken die nodig zijn om in de nood te voorzien.

In de Dorcaswinkel kunnen mensen volop kiezen uit artikelen met een aantrekkelijke prijs. De winkel is graag bereid om hierin te ondersteunen. Het past ook bij het doel van Dorcas om mensen die het hard nodig hebben in deze wereld te ondersteunen. Zo is Dorcas ook actief in het ondersteunen van mensen in Oekraïne en de omliggende landen.

Inname

De Dorcas-winkel aan de Dieze in Dronten is open op woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Ook de inname is tijdens deze tijden geopend. In de winkel is er ook gelegenheid om te genieten van een gratis kopje koffie of thee in de koffie-/theehoek.

Nieuws

Meest gelezen

menu