Levensgenieter Antoon de Haan uit Dronten wordt 104 jaar

Icare-medewerker Claudia Sulkers trakteerde de 104-jarige Antoon de Haan op taart. Foto: Icare

Antoon de Haan uit Dronten bereikte op 1 augustus de eerbiedwaardige leeftijd van 104 jaar. Reden voor zorginstelling Icare om hun cliënt eens extra in de watten te leggen.

Antoon de Haan zag het levenslicht op 1 augustus 1918 in Donkerbroek, in de Friese gemeente Ooststellingwerf. Antoon zei altijd dat hij geen vrouw uit zijn eigen dorp wilde hebben, maar hij vond haar in de buurtschap Petersburg, in dezelfde gemeente. Als Antoon dit vertelt, kan hij er nog steeds om lachen.

Samen met zijn echtgenote Imkje woont Antoon al enige jaren met veel plezier in Dronten. Ze zijn dit jaar al 72 jaar gelukkig getrouwd en dit stralen ze ook uit.

Het echtpaar deed voorheen nog veel zelf in de huishouding. Maar nu krijgen ze een beetje hulp van professionals, kinderen en mensen om hen heen. Zo kunnen ze samen genieten van hun ‘oude’ dag.

Het was dan ook een eer voor Icare-medewerker Claudia Sulkers om langs te gaan met een heerlijk taartje en Antoon te feliciteren met zijn 104 jaar. Op de vraag of hij kon aangeven wat hij gedaan heeft om deze mooie leeftijd te bereiken, was zijn antwoord: ‘Jezelf blijven, gezond eten, goed drinken, genieten van het leven en in beweging blijven’.

Antoon vertelde altijd actieve vakanties te hebben gehad; veel fietsen en in de winter langlaufen. Terwijl hij dit allemaal vertelt, kan hij er nog van nagenieten.

Nieuws

menu