Nog één keer een kerkdienst in gebouw Open Hof

Kerkcentrum Open Hof in Dronten. Foto: Hennie Joesten

De laatste kerkelijke viering in Open Hof vindt plaats op zondag 26 juni. Daarom neemt de Protestantse Gemeente Dronten op zaterdag 25 juni groots afscheid van dit gebouw als kerk.

Van 13.00 uur tot 16.00 is er de ‘Dag Open Hof Dag’. Er is een speciale aflevering van ‘De kerk draait door’, mensen kunnen een mini-bazar bezoeken en er is gelegenheid om de kerkzaal te bezoeken.

‘Iets’ hebben met Open Hof

Iedereen die afscheid wil nemen van kerkcentrum Open Hof is welkom. Diverse gasten die allemaal ‘iets’ hebben met Open Hof, komen tussen 14.00 en 15.00 uur langs aan de tafel van ‘De kerk draait door’. Daar vertellen zij hun verhaal over het markante kerkgebouw.

Mini-bazar en oliebollen

Natuurlijk is Open Hof ook bekend van de jaarlijkse bazar, en daarom is er die middag een aantal herkenbare bazaractiviteiten in mini-uitvoering, zoals de boekenmarkt, het rad van fortuin en de kinderspelletjes. Voor iedereen die dat wil, is de kerkzaal open voor een bezoek.

Drie organisten bespelen het orgel en er is uitleg bij enkele bijzondere onderdelen van de kerk. En omdat het de ‘oudjaarsdag’ is van Open Hof zijn er oliebollen. Met een drankje en zo’n oliebol is er alle gelegenheid om afscheid te nemen van Open Hof.

Kerkdiensten in De Ark

De Protestantse Gemeente Dronten houdt na zondag 26 juni alleen nog kerkdiensten in kerkgebouw De Ark aan De Oost. Open Hof blijft als gebouw aanwezig in de Dronter samenleving.

De eerste paal van Open Hof als Nederlands Hervormde Kerk werd geslagen op 3 oktober 1963. De kerk werd op 25 november 1965 officieel in gebruik genomen.

Nieuws

Meest gelezen

menu