FOTO'S | Ad Schraa (87) uit Dronten neemt afscheid van levenswerk. 25 jaar werkte hij in zijn tuin aan een zeewaardig zeiljacht

Ad Schraa voor het zeiljacht waa hij bijna 30 jaar aan werkte. Foto: Fotostudio Wierd

Het begon voor Ad Schraa in de jaren zestig met het bouwen van een houten kano en het eindigde voor de 87-jarige polderpionier uit Dronten met het bouwen van een zeewaardig zeiljacht in zijn achtertuin aan de Harpoenierstraat. Na 25 jaar moest hij maandagmiddag met pijn in zijn hart afscheid nemen van zijn levenswerk.

Ad Schraa bouwde in zijn leven vele boten. Een (uitstervende) hobby waar hij veel van zijn (oud-)collega’s van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders mee inspireerde. Ook de vader van onze fotograaf Wierd Massink werd aangestoken door het botenbouwvirus. Reden voor Massink om maandagmiddag het bijzondere schouwspel in de Harpoenierstraat vast te leggen.

[De tekst gaat verder na de foto]

Het zeiljacht moest weg uit de tuin, omdat het echtpaar Schraa vanwege de gezondheid van mevrouw gaat verhuizen naar een appartement. Toen hij in de jaren negentig begon aan de bouw van het jacht, had Schraa het voornemen om er ook echt mee te gaan varen. Het duurde echter allemaal wat langer dan gepland.

[De tekst gaat verder na de foto]

Nadat het gevaarte met een hijskraan op een dieplader is gehesen, is het naar een loods van een neef in het Overijsselse Zwartsluis verhuisd. Hoewel de boot bijna af is, zal Schraa er niet meer aan gaan werken. Hij wil niet te lang van zijn vrouw weg zijn.

De familie beraadt zich nog over de toekomst van de boot.

Nieuws

Meest gelezen

menu