A Rocha Dronten gaat wandelen in Waterloopbos

Proefmodel in het Waterloopbos. Archieffoto: Egbert Voerman

A Rocha Dronten verzorgt zaterdag 26 november een wandeling. Deze keer in het Waterloopbos. Hoewel het wat laat in het jaar is, hopen de organisatoren daar toch nog een mooi aantal paddenstoelen te zien.

Het Waterloopbos is een bijzondere plek. Lange tijd was het een plek waar allerlei waterbouwkundige werken op kleine schaal werden uitgetest. De resten daarvan tref je aan in het bos, samen met de kleine waterlopen die er voor zorgden dat de testsituatie altijd voldoende water hadden.

In oude glorie hersteld

Een bos vol bouwwerken, hier en daar overgenomen door de natuur, hier en daar ook in oude glorie hersteld. Natuur ontmoet cultuur. Het bos is nu een prachtig gebied met zeer veel soorten paddenstoelen, in allerlei vormen. Daarnaast herbergt het heel wat planten en dieren. Het is in alle seizoenen een bezoek waard.

Eten en drinken meenemen

Wie mee wil dient zich om 11.00 uur te verzamelen op de parkeerplaats bij kerkcentrum De Ark. Het is handig om wat te eten en drinken mee te nemen. Voor koffie wordt gezorgd. Halverwege de middag staat de terugkeer in Dronten gepland. Stevig schoeisel is aan te raden. Aanmelden kan via dronten@arocha.org.

Nieuws

menu