D66 Dronten: ‘Menselijke maat mist in communicatie met Ketelhaven’

Ketelhaven. Archief Fotostudio Wierd

D66 in Dronten is niet te spreken over de manier waarop inwoners van Ketelhaven te kennen is gegeven dat zij geen gebruik meer kunnen maken van de milieustraat.

De afvalpas geeft hen vanaf 1 januari geen toegang meer tot de milieustraat , zo kreeg de Vereniging van Eigenaren van woningen in Ketelhaven op 20 december te horen. ‘Naar mening van D66 is de menselijke maat volledig weg als inwoners rond de feestdagen worden gesommeerd om over tien dagen geen gebruik meer te maken van de milieustraat. Dit alles draag niet bij aan een betrouwbare overheid,’ zegt de partij, die een aantal schriftelijke vragen heeft gesteld over het onderwerp.

Komt er een gesprek over een structurele oplossing?

De partij is blij dat het college inmiddels haar excuses heeft aangeboden voor de gang van zaken, maar wil wet weten of er een gesprek plaatsvindt over een structurele oplossing. Het probleem is dat Ketelhaven een eigen afvalinzameling heeft en daar zelf een contract voor heeft afgesloten met een andere afvalinzamelaar dan die van de gemeente. Tot nu toe kon men, bij wijze van uitzondering, met een afvalpas wel terecht bij de milieustraat, maar strikt genomen mag dat niet. ‘Op dit moment wordt het afval afkomstig van bewoners van (recreatie)woningen op de milieustraat tegen betaling geaccepteerd. Registratie van herkomst vindt plaats op de afvalpas van het recreatiepark. Wettelijk gezien is dit bedrijfsafval. De milieustraat van de gemeente Dronten beschikt niet over een vergunning voor de acceptatie van bedrijfsafval’, staat er in de bewuste brief. Daarom moeten de afvalpassen worden geblokkeerd.

Het college heeft de vragen van D66 nog niet beantwoord.

Nieuws

Meest gelezen

menu