Kinderen bouwen Lego-robot in bieb Biddinghuizen

Biddinghuizen - De workshop Lego in Bibliotheek krijgt een vervolg. Elke derde woensdag van de maand is er een workshop over digitale techniek voor kinderen van zeven jaar en ouder in de bibliotheek in Biddinghuizen.

Robot bouwen

Woensdag 20 maart van 15.00 tot 17.00 uur gaan kinderen een eigen robot bouwen met Lego. Begeleiders van de bibliotheek helpen stap voor stap.

Milo de Wetenschapsrover

Kinderen gaan aan de slag met het project ‘Milo de Wetenschapsrover’. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego WeDo 2.0. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad; die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren. Kinderen die bij de vorige workshop aanwezig waren, kunnen ook aan deze workshop deelnemen.

21e-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21e-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Er zijn kosten aan deelname verbonden. Opgeven via www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie. Er is plaats voor maximaal tien kinderen.