Bewoners Laarhof genieten van voorleesmoment met traktatie

Lelystad - FlevoMeer Bibliotheek Lelystad zou woensdagmiddag bijzondere gasten ontvangen, maar door de storm viel dat letterlijk in het water. In plaats daarvan ging de bieb naar Coloriet Laarhof, om de bewoners te verwennen met een voorleesmoment en een traktatie.

In Colorier Laarhof wonen onder andere ouderen met dementie. Zij konden woensdagmiddag genieten van een voorleesmoment onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke traktatie van Brownies&downieS. Bibliotheekmedewerker Grietje mocht een flinke doos lekkers komen ophalen in de lunchroom.

Lentekriebels

Het thema van de voorleesmiddag was de lente. De middag startte met een heerlijke bak koffie en wat lekkers, waarna de bewoners enthousiast aan elkaar begonnen voor te lezen. De keuze was reuze; op de tafel lag een flinke stapel prenten- en voorleesboeken rondom het thema lente waaruit ze konden kiezen. Annie M.G. Schmidt was favoriet en bleek voor sommige bewoners buitengewoon inspirerend te zijn om aan de haal te gaan met de verhalen en er een eigen versie van te maken. Dit tot groot vermaak van de toehoorders.

Brownies&downieS

Brownies&downieS is sinds december gevestigd in Lelystad. Dit jonge lid van de franchisefamilie reageerde enthousiast op de vraag om samen te werken met de bibliotheek om deze ouderen een onvergetelijke middag te bezorgen. 'We werken graag mee aan zo'n mooi, maatschappelijk initiatief. We proberen beleving en gastvrijheid voorop te zetten, met compassie en positiviteit. Als we dit buitenshuis op deze manier kunnen doen, is dat een kleine moeite. Het sluit mooi bij elkaar aan', aldus eigenaresse Priscilla Bouw.

Voorlees- en koffiemoment

Elke maand ontvangt FlevoMeer Bibliotheek de bewoners van Laarhof voor een voorlees- en koffiemoment. Voor de Week van Zorg en Welzijn (11 tot en met 16 maart) ontstond het idee om dit keer groter uit te pakken. Op zaterdag 16 maart vindt aansluitend bij deze week in het stadhuis van Lelystad de Doe- en Kijkdag plaats.