Renée van Ballegooij nieuwe ideeënmakelaar voor Lelystad

Lelystad - Met de komst van Renée van Ballegooij heeft de gemeente Lelystad een nieuwe ideeënmakelaar. Renée nam begin maart het stokje over van Mira Vendrig, die deze rol sinds 2016 vervulde.

Goede ideeën voor een gezellige buurt

‘Als ideeënmakelaar wil ik de inwoners in onze stad verder helpen om hun plannen en ideeën voor hun buurt ook echt te realiseren’, zegt Van Ballegooij. ‘Hierbij werk ik samen met de opbouwwerkers van Welzijn Lelystad en de bewonersconsulenten van de gemeente.’

Inwoners die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe ideeënmakelaar, kunnen in de FlevoPost van 20 maart meer lezen in een uitgebreid interview. 

Mensen Maken de Buurt

De ideeënmakelaar maakt deel uit van Mensen Maken de Buurt, waarbij de gemeente initiatieven ondersteunt van bewoners die een actieve rol spelen in het verbeteren van de eigen woon- of leefomgeving. Het betreft hier initiatieven die te maken hebben met de openbare ruimte, maar ook ideeën die de onderlinge sfeer of saamhorigheid verbeteren. Bij Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met Welzijn Lelystad en -indien nodig- met  andere partners en organisaties in de wijk.

Inwoners die plannen of ideeën hebben voor een fijnere buurt kunnen terecht bij Renée van Ballegooij. Dit kan telefonisch op 14-0320 of via mail op: mensenmakendebuurt@lelystad.nl. De nieuwe ideeënmakelaar is ook via WhatsApp bereikbaar op telefoonnummer 06-30713773.

Ideeën kunnen ook ingediend worden via de website www.lelystad.nl/mensenmakendebuurt