Christiaan Huygensschool vindt nieuw onderkomen bij Ichthus College

Dronten - De Christiaan Huygensschool heeft vanaf 1 mei een nieuw onderkomen. Op die datum komen zes noodlokalen bij het Ichthus College beschikbaar. Dat heeft wethouder Peter van Bergen donderdag bekendgemaakt.

Verhuizing

De Christiaan Huygensschool is een basisschool voor hoogbegaafden. De school is een dependance van Het Kompas en is al geruime tijd gehuisvest in noodlokalen bij De Windroos aan De Barrage, maar die lokalen zijn nu echt aan het einde van hun Latijn en zijn na dit schooljaar niet meer beschikbaar. De zoektocht naar een nieuwe locatie begon daarom wel te dringen.

Voorlopig gered

In een eigen zoektocht was de school uitgekomen bij het Ichthus College, waar zes noodlokalen leeg staan. Met het Ichthus College waren daar al gesprekken over gevoerd en ook die toonde zich enthousiast. Twee weken geleden leek het er echter nog op dat de gemeente minder enthousiast was vanwege de vermenging van basisschoolleerlingen en leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Maar de gemeente heeft nu toch de knoop doorgehakt. ‘Er zijn goede afspraken gemaakt, onder andere daarover. De school krijgt ook een eigen, bescheiden schoolplein en fietsenstalling. Daar dragen we als gemeente nog 25.000 euro aan bij,’ zegt Van Bergen. De school kan tot 31 augustus 2025 op deze nieuwe locatie terecht. ‘Daarna gaan het Almere College en het Ichthus College naar een nieuwe locatie bij Het Perron en moeten we dus verder kijken.’

Petitie

De Christiaan Huygensschool vreesde twee weken geleden nog te worden verdeeld over twee locaties. Ouders van leerlingen startten daarop een petitie. Die werd in korte tijd ruim 1.000 keer ondertekend.

De nieuwe locatie bij het Ichthus College is wat de school betreft de gedroomde locatie. ‘Dicht bij het bos, dicht bij het dorp en openbaar vervoer, met een eigen ingang en met de mogelijkheid tot samenwerkmomenten met voortgezet onderwijs (ondernemen, presentaties, deep level thema weken etc.) en gebruik van ruimten in het Ichthus College, bijvoorbeeld voor de eindmusical,’ aldus CH-locatiedirecteur Sabine Robertson eerder in een mail aan de ouders.

Mei in april

Of de school er ook daadwerkelijk al per 1 mei intrekt of pas in het nieuwe schooljaar, is nog niet bekend. De gedachten gingen uit naar mei, omdat de meivakantie dan gebruikt kan worden voor de verhuizing en de kinderen daarna al kunnen wennen aan de nieuwe locatie. Maar ook daar dringt de tijd: de meivakantie is dit jaar namelijk in april.