Predikaat Technasium SGL is verlengd

Lelystad - Na een uitgebreide visitatie, bestudering van onderwijsplannen en gesprekken is het predikaat Technasium voor de SGL in Lelystad door de Stichting Technasium voor de komende vier jaar veiliggesteld. Het Technasium op de SGL voldoet aan alle eisen die gevraagd worden van een echt Technasium.

Het Technasium biedt een projectmatige manier van werken, waarbij leerlingen aan de slag gaan met echte actuele opdrachten en problemen uit het bedrijfsleven en de maatschappij. Leerlingen worden hierbij begeleid door coachende docenten, opdrachtgevers en experts uit het beroepsveld.

'Volle kracht vooruit!'

Coördinator en docent Otto Kelderman is blij met deze verlenging. 'Dit betekent nu: volle kracht vooruit', aldus de trotse leraar. 'We zijn bezig met een aantal grote ontwikkelingen, waarbij we nog meer vakoverstijgend gaan werken, werken in coachgroepen en ons contact met de partners buiten school steeds beter verloopt'.

Onderwijscampus Porteum

Zeker met de ontwikkelingen van de nieuwe onderwijscampus Porteum in het vooruitzicht is de verlenging goed nieuws. Kelderman: 'Dit is zeker fantastisch nieuws in de richting van Porteum. Technasium zal daar één van de vernieuwende en bijzondere onderwijsvormen zijn die de leerlingen de regie leert nemen over hun eigen leren'.

‘We willen een voorbeeld zijn voor Technasia in heel Nederland. Wat mij betreft worden wij het vlaggenschip. Deze verlenging zorgt ervoor dat we door kunnen met onze ontwikkeling. We zijn namelijk nooit klaar, maar dit is loon na hard ontwikkelwerk van het hele Technasium-docententeam'.