Menu van keukenteam Woonzorg Flevoland is goed voor derde plaats

Utrecht - Het keukenteam van Woonzorg Flevoland uit Lelystad heeft de derde plaats gewonnen in een wedstrijd om het Beste Menu van de Zorg 2018 te koken.

Spannende uren

150 keukenteams deden mee aan de voorrondes en in de culinaire arena van de vakbeurs Zorgtotaal 2019 in Utrecht, nam het Lelystadse team het in de finale op tegen de teams van Rivas Zorggroep en het Flevoziekenhuis. Het waren enkele spannende uren voor de deelnemers.

Jury onder de indruk

Na verschillende voorrondes en twee interne testmomenten met een panel van bewoners en collega’s, brak op woensdag 13 maart het beslissende moment aan. Het speciaal voor deze wedstrijd samengestelde menu werd door de jury beoordeeld op onder andere originaliteit bij de doelgroep, toepasbaarheid in de zorg, kostprijs en voedingswaarden. De jury proefde en beoordeelde één regulier gerecht, één gerecht zonder toegevoegd zout en één met een afwijkende consistentie. De jury was onder de indruk van de smaken: ; De bouillon van het voorgerecht van Woonzorg Flevoland had een heerlijke smaak, met een echte Oosterse indruk', aldus jurylid meesterkok Sjaak Jobse.

Trots en vereerd

De koks van Woonzorg Flevoland waren enorm trots en vereerd met deze plek. 'Het was een ontzettend leuke ervaring en ik ben trots op het feit dat we dit met het gehele keukenteam van Woonzorg Flevoland bereikt hebben', vertelt kok Menno Neefjes.

Pierre Wind roemt nagerecht

Wedstrijdleider en televisiekok Pierre Wind roemde het nagerecht van het team: 'De rijstepap met tutti frutti en Amaretto is ontzettend lekker en wat veel mensen niet weten is dat rijstepap heel moeilijk is om te maken, zeker voor tweehonderd mensen zoals in een zorglocatie'.

De kookwedstrijd het Beste Menu van de Zorg 2018/2019 is een initiatief van Distrivers en wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en Bonduelle. Met deze jaarlijkse kookwedstrijd laat Distrivers zien dat kwalitatieve maaltijden met een beperkt budget in de zorg dagelijks haalbaar zijn.

De hoofdprijs van 5.000 euro en de titel ‘het Beste Menu van de Zorg’ ging naar Rivas Zorggroep. Daarnaast was er ook een geldprijs van 1.000 euro beschikbaar voor het beste dessert. Deze prijs ging naar Almeerse Flevoziekenhuis.