Vrijwilligers Jolpop nemen Lelyprijs in ontvangst

Lelystad - De vrijwilligers van het jaarlijks georganiseerde Jolpop Festival in Lelystad werden woensdagavond in het zonnetje geet in Corneel. Zij ontvingen de Lelyprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

De Lelyprijs van 2500 euro werd uitgereikt door Leen Verbeek, de commissaris van de Koning van Flevoland en tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Ook de Lelystadse burgemeester, Ina Adema, was aanwezig.

Bij de jaarlijkse Lelyprijs hoort een beeldje, dat is gemaakt door kunstenaar Siemen Bolhuis.

[De tekst gaat verder na de foto]

Na het officiële gedeelte, met een feestelijke toespraak van de commissaris en van de burgemeester, was get tijd voor muziek. Er traden twee plaatselijke bandjes op en een akoestische band, bestaande uit een vader en zoon.

Het Jolpop Festival in het Kustwijkpark is in de afgelopen 18 jaar uitgegroeid tot een popfestival met een landelijke uitstraling. Nog steeds staan er beginnende bandjes op het podium, maar popartiesten met een gevestigde naam sluiten Jolpop tegenwoordig af.

Enthousiaste vrijwilligers

De organisatie van het festival is in handen van een harde kern van enthousiaste vrijwilligers, jaarlijks aangevuld met extra handjes en bewoners uit de wijk. Drummer Pieter-Jan Niebeek is sinds het begin de drijvende kracht achter Jolpop.

19e editie op 13 juli

Dit jaar staat de 19e editie van Jolpop gepland voor zaterdag 13 juli. Het evenement is gratis toegankelijk voor het publiek en start ’s middags met allerlei activiteiten voor kinderen.