Bondscoach Pjotr van Dalfsen padeltrainer bij LTVL

Lelystad - De bondscoach van het nationale herenpadelteam, Pjotr van Dalfsen, gaat de padellessen verzorgen bij Tennisvereniging LTVL. De Lelystadse vereniging biedt sinds 2015 naast tennis ook de sport padel aan op Sportpark Langezand.

Van Dalfsen gaat per 1 april de padellessen verzorgen bij Tennisvereniging LTVL. Sportcentrum Zeewolde heeft een overeenkomst met Van Dalfsen gesloten om de padellessen te verzorgen, Van Dalfsen verzorgt ook al de lessen in Zeewolde.

Van Dalfsen is geen onbekende voor LTVL. Hij heeft het tennis geleerd bij de vereniging. En in zijn jeugd kwam hij tevens uit voor het hoogste tennisteam van de club. Rond het jaar 2000 keerde hij terug op het oude nest en volgde er een zeer succesvolle periode met kampioenschappen en zelfs promotie naar de Hoofdklasse.

Nummer 5 van Nederland

Nu richt Van Dalfsen zich gericht op de padelsport. Zelf staat hij nummer 5 van Nederland en daarnaast is hij bondscoach van de heren. In november 2018 heeft hij, als coach, het herenteam begeleid in Uruguay; de eerste keer dat het Nederlands padelteam deelnam aan een WK voor landenteams.

Snel groeiende sport

Padel is een zeer snel groeiende sport in Nederland. Er liggen nu verspreid door het land al meer dan 280 banen. LTVL was één van de eerste tennisverenigingen in Nederland die 2 padelbanen heeft aangelegd. Nu 3 jaar later blijkt dit een goede zet.

Nederlands kampioen

Van Dalfsen speelt tevens in het 1e padelteam van LTVL. Hij is daarmee al twee keer Nederlands kampioen geworden en dit jaar komt het team weer uit in de hoogste klasse van zowel de KNLTB als NPB padelcompetitie. Van Dalfsen speelt daarin met LTVL’ers Steven Gilberts, Mike Hupkens en Pieter Hermus.

In eerste instantie zal Van Dalfsen op dinsdag en vrijdag de training geven. Geïnteresseerden die deze nieuwe sport willen leren, kunnen contact opnemen met LTVL. De vereniging heeft een mooie aanbieding voor mensen die kennis willen maken met padel. Mail voor meer informatie naar: padel@ltvl.nl