Eurotower in Lelycentre wordt omgebouwd tot 81 appartementen

Lelystad - De Eurotower, het kantoorpand aan het Noorderwagenplein naast winkelcentrum Lelycentre, wordt omgebouwd tot 81 appartementen.

De gemeente Lelystad en Coriander Real Estate hebben een overeenkomst gesloten over de transformatie van het kantoorpand, dat al langere tijd leeg staat.

Groeiende vraag naar appartementen

De transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat eind 2017 in samenwerking met vastgoedeigenaren, gebruikers en bewoners van het Lelycentre tot stand is gekomen en door de gemeenteraad is vastgesteld. Met de omvorming van leegstaande kantoorpanden naar woningen zal de omgeving van het Lelycentre de komende jaren ingrijpend veranderen. Bovendien krijgt Lelystad er zo flink wat appartementen bij en daar is een groeiende vraag naar.

De Eurotower is het derde kantoorpand in het Lelycentre dat wordt omgebouwd tot appartementencomplex. De verbouwing van het pand aan de Plaats 1, naast de Uiterton, is al een eind gevorderd. Hier komen 38 zorgappartementen. Eerder al werd werd Lelystaete aan het Maerlant omgebouwd tot een hotel/short stay voor expats.


Gerelateerd nieuws