Flevolandse samboka’s komen in actie op Dutch Open Sambo

Dronten - Daniël Wassenaar, Jasper van den Born, Paula Borgonje en Dennis van Beesten van Samboteam Flevoland nemen zaterdag deel aan de Dutch Open Sambo Championships in de Trefkoele+ in Dalfsen. Alle Flevolandse samboka’s komen vanaf 13.00 uur in actie op dit sterk bezette internationale toernooi.

Sterk internationaal deelnemersveld

De Dutch Open Sambo Championships wordt dit jaar voor de 28e maal georganiseerd door Budopromotion Ommen en mag ook dit jaar weer rekenen op een flink aantal deelnemers uit Rusland, Letland, Litouwen, Sri Lanka, India, Canada, USA, Groot Brittannië, Zwitserland, Duitsland België, Frankrijk en natuurlijk Nederland. Dankzij dit internationale deelnemersveld is het Dutch Open Sambo uitgegroeid tot één van de grootste en sterkst bezette sambotoernooien in Europa.

In de ochtend is het de beurt aan de samboka’s tot 18 jaar en in de middag strijden de senioren, waaronder Daniël Wassenaar, Jasper van den Born, Paula Borgonje en Dennis van Beesten van Samboteam Flevoland, om het eremetaal.

Een relatief nieuwe sport

In Nederland is het Sambo worstelen een relatief nieuwe sport. Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de voormalige Sovjet Unie. Elke republiek had zijn eigen afzonderlijke stijl of zelfs meerdere stijlen van volksworstelen met hun eigen regels. Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen en lijkt erg op het 'oude' judo waarbij men ook de benen mag pakken. Om deze reden wordt deze sport steeds vaker ontdekt door judoka’s en neemt in populariteit toe.