Lelystad bezorgt nieuwe stempassen in Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland

Lelystad - De gemeente lelystad laat nieuwe stempassen drukken voor de Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland. De verwachting is dat alle kiesgerechtigden in deze wijken zaterdag de stempassen ontvangen. Nog op tijd voor de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Alleen laatst ontvangen stempassen geldig

Vorige week bleek dat in grote delen van deze wijken geen stempassen zijn bezorgd. Omdat niet duidelijk is op welke adressen de stempassen wel of niet door Sandd zijn bezorgd, zal een deel van de kiesgerechtigden in deze wijken daardoor een tweede set stempassen ontvangen. Alleen de laatst ontvangen stempassen zijn geldig. Om op 20 maart te stemmen, kunnen zij dus alleen gebruik maken van de laatst ontvangen stempassen.  

Al vervangende stempassen ontvangen?

Kiesgerechtigden die zelf al vervangende stempassen hebben aangevraagd en ontvangen, krijgen in principe geen nieuwe stempassen. Voor hen geldt dat zij met hun inmiddels ontvangen vervangende stempassen hun stem kunnen uitbrengen. Mochten zij toch nieuwe stempassen ontvangen, dan zullen ook zij gebruik moeten maken van de nieuwe stempassen. In alle gevallen geldt: alleen de laatst ontvangen stempassen zijn geldig.