FC Oldtimers trapt af

Dronten - De aftrap van FC Oldtimers op maandagavond was een groot succes. Zestien 'krasse knarren' trapten een balletje in ’t Dok.

Onder leiding van Topfit-fysiotherapeut en gymleraar Marcel Vonk gingen de 55-plussers na een opwarmcircuitje voor de spieren over tot een partijtje ‘walking voetbal’. Hierbij is het de bedoeling te gaan voetballen zonder hard te lopen. Samenspel is hierbij erg belangrijk. Het was volgens de aanwezigen een hele leuke en sportieve avond waar het plezier van af spatte.

FC Oldtimers is een initiatief van oud-voetballers George Rijneveld, Sjoerd Raven en Wim Bokkers. Het drietal deed in december een oproep in de FlevoPost gericht aan 55-plussers om weer eens 'een balletje te gaan trappen'. Bokkers: 'Aanvankelijk werd voorgesteld om te gaan voetvolleyballen maar omdat het 'walking voetbal' momenteel in heel Nederland bezig is aan een grote opmars, met name voor de senioren, werd hier uiteindelijk voor gekozen'

Al heel gauw na de oproep kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Uiteindelijk gaven zo'n 25 mannen zich op in de leeftijd van in de vijftig tot in de zeventig, waarvan de meesten met een voetbalverleden.

Nu staan ze weer in het veld. Deze keer niet in wedstrijdverband maar vooral om fit te blijven, waarbij het plezier voorop staat en blessures zoveel mogelijk worden voorkomen.