Avondklas Warmonderhof: Michiel Rietveld vertelt over de opgave van de antroposofie

Dronten - In de avondklas die de Warmonderhof donderdag 14 maart houdt, vertelt Michiel Rietveld over de opgave van de antroposofie.

Verbinding tussen hemel en aarde

Hoe kun je je als mens en boer inzetten voor de verbinding tussen hemel en aarde? En horen daar ook landbouwhuisdieren bij? Michiel Rietveld schetst tijdens de avondklas een aantal culturele ontwikkelingen en plaatst de antroposofie in dat perspectief.

Antroposofie

Rietveld is oprichter van Kraaybeekerhof en oud-docent van de Warmonderhof. Hij schreef diverse boeken, waaronder ‘Houden van de Aarde’. Over de culturele ontwikkelingen waarmee hij de antroposofie vergelijkt zegt hij: ‘De profeet Zarathustra keek naar buiten: hij wilde de kosmos begrijpen. Boeddha keek naar binnen, naar de innerlijke ontwikkeling. Christus roept op om, vanuit jezelf, liefde en mededogen op te brengen. De antroposofie biedt inzicht en (harte)bewustzijn over die liefdeskracht en nodigt je uit om je uit vrije keus in te zetten voor die verbinding van hemel en aarde.’

Voor boeren, burgers en studenten

De avondklassen van Warmonderhof zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Reserveren is niet nodig. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De avondklas vindt plaats in de Hofzaal van Warmonderhof aan de Wisentweg 12 in Dronten. Aanvang: 20.00 uur.

Zie voor meer informatie www.warmonderhof.nl