Brasserie De Houtrib heet nu De Brass

Lelystad - In de volksmond werd zijn horecazaak al liefkozend afgekort tot de Brass, dus besloot eigenaar Guido Botter definitief voor deze naam te kiezen. Met een nieuw logo, een frisse, eigentijdse uitstraling en een nieuwe menukaart is de brasserie in de Lelystadse Houtribhaven helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Logische keuze

‘Het was gewoon een logische keuze’, steekt Guido van wal. ‘De Brass opende acht jaar geleden haar deuren onder de naam Brasserie de Houtrib en groeide al snel uit tot een begrip in Flevoland. De Brass is een plek om je thuis te voelen. Je kunt hier goed eten, lekker borrelen met je vrienden, familie of collega’s en gezellig een praatje maken met de chef-kok.’

Andere uitstraling

De brasserie heeft een andere uitstraling gekregen. Zo is de bar helemaal vernieuwd (er is ook een nieuwe tapinstallatie geplaatst) en is er nu ook mogelijkheid om aan het raam te eten, met prachtig uitzicht op de haven. De wanden achter de bar zijn voorzien van zwart-wit fotobehang. In het restaurantgedeelte wordt dat ook nog aangebracht.

Vernieuwde inrichting

Bij een naamsverandering hoort een vernieuwde inrichting, vertelt Guido. Hij heeft subtiel een aantal veranderingen doorgevoerd in het restaurant. Zo staan er een paar steigerhouten open kasten op wieltjes. ‘Die kunnen we heel makkelijk verplaatsen en zo de ruimte aanpassen aan het aantal gasten.’

Verder zijn het logo en de website vernieuwd en is er een nieuwe kaart. ‘Bij De Brass zie en proef je dat onze koks Merijn en Clifford van koken houden, maar zelf ook graag lekker eten. Samen bedenken ze dan ook de lekkerste gerechten.’

Er is voor ieder wat wils. ‘Of je nu carnivoor of veg-lover bent, een viseter of saladeprikker, bij ons is er voor iedereen iets lekkers.’ Naast het hoofdgerecht serveert De Brass mooie groentes, frieten en aardappelen om samen te delen. Ook zijn er proeverijtjes op mooie houten planken of sharing diner. ‘Wij zijn flexibel. Als je iets buiten de kaart om wilt eten, laat het dan gerust weten.’

Funky combinaties en vaste klassiekers

De chef-kok haalt de inspiratie voor zijn gerechten overval vandaan: van Hongkong tot Zeeland en van Maastricht tot Lelystad. ‘Alle ingrediënten die hij gebruikt, alles wat hij proeft en elke markt die hij bezoekt; hij slaat het allemaal op in zijn hoofd. Bij De Brass komt dat samen in brasseriegerechten zonder poespas. Mooie, maar vooral lekkere gerechten. Funky combinaties en vaste klassiekers. Gerechten die wij zelf ook graag eten.’

Bij de Brass kunnen gasten aanschuiven op het moment dat het hen uitkomt. Dat kan vanaf 1 april weer zeven dagen per week vanaf 16.00 uur. Reserveren is dus niet nodig, maar wel handig.

Catering

Ook voor catering is men bij de Brass aan het goede adres. ‘We hebben net een nieuwe wagen aangeschaft en verzorgen daarmee de catering voor particulieren, bedrijven en instellingen. Niets is ons te veel of te groot.’

Terug van weggeweest is de dinershow op 8 maart. Met artiesten van het succesvolle evenement Jordaan in de Polder, waar Guido medeorganisator van is. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Reserveren is in dit geval wél gewenst.

Thema-avonden

Er staat meer te gebeuren, dit seizoen bij De Brass. Italiaanse en Spaanse thema-avonden bijvoorbeeld. ‘Op eerste paasdag zijn wij geopend voor een paasbrunch. De Brass staat bekend om hartelijkheid, gezelligheid en professionaliteit. We zijn er dan ook trots op dat we al vier keer zijn uitgeroepen tot Leukste restaurant van Flevoland.’

brasseriedehoutrib.nl