Poliklinische Apotheek Lelystad neemt diensten over van Dienstapotheek Dronten

Lelystad - De Poliklinische Apotheek Lelystad wordt vanaf 1 april dé Centrale Dienstapotheek van de regio Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Lelystad.

De kosten voor de farmaceutische spoedzorg lopen steeds verder op. Om deze kosten in de hand te houden en de bewoners van deze regio hetzelfde (lagere) tarief te laten betalen, is besloten dat de Poliklinische Apotheek Lelystad de centrale dienstapotheek van de regio wordt. Op deze wijze wordt de farmaceutische spoedzorg voor deze regio behouden en kan voorkomen worden dat de reistijd nog verder oploopt.

Iets langere reistijd

Voor de bewoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant betekent dit een iets langere reistijd als men medicijnen nodig heeft buiten de normale openingsuren. Daar tegenover staan echter de veel ruimere openingstijden van de Poliklinische Apotheek in Lelystad.

De Dienstapotheek Lelystad is gevestigd in de Poliklinische Apotheek Lelystad en ligt direct naast de Huisartsenpost Lelystad, in het ziekenhuis St. Jansdal aan de Ziekenhuisweg 100.

Openingstijden

Openingstijden Dienstapotheek Lelystad:

  • Zaterdag en zondag van 08.00 tot 22.30 uur
  • Maandag tot en met vrijdag van 17.30 tot 22.30 uur

De situatie in de nacht is ongewijzigd: van 22.30 tot 08.00 uur wordt de dienst waargenomen door de Dienstapotheek De Brug Almere.

Belangrijke telefoonnummers:
Dienstapotheek Lelystad: 0320-271001
Dienstapotheek De Brug, Almere: 036-5454378