Online verzekeren; gemak, vertrouwen en veiligheid

Tegenwoordig doen we steeds meer dingen online. We shoppen online, maken online een restaurant reservering, en we gaan nu ook steeds meer online verzekeringen afsluiten. Wat is hier nu het voordeel van en waar moet je nu rekening mee houden als consument?

De online verzekeringsmarkt

Je kunt er niet meer omheen; de online verzekeringsmarkt is hot. In 2016 sloot maar liefst 65% van de Nederlanders een online verzekeringspolis af. Dit geeft aan dat Nederlanders massaal de directe weg naar de verzekeraars hebben gevonden en volop gebruiken. Bij het online afsluiten van een verzekering staan consumenten direct in contact met de verzekeraar. Dit maakt het afsluiten van een verzekering sneller, duidelijker, en directer.

Bekijk, vergelijk, en maak de beste keuze

Omdat het online afsluiten van bijvoorbeeld een autoverzekering tegenwoordig zo populair en gemakkelijk is, heeft elke bijna verzekeraar de mogelijkheid online een verzekering af te sluiten. Mocht je het idee krijgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet door de vele verschillende websites, dan zijn er altijd makkelijke vergelijkingssites die jou kunnen helpen om de beste verzekering te kiezen. Je krijgt een compact overzicht van de beste verzekering, volledig gebaseerd op jouw auto. Selecteer je nieuwe verzekering op beste keuze, beste reviews, of prijs. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt gebaseerd op de specificaties die voor jou auto en jezelf het meest belangrijk zijn.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Niets is persoonlijker dan een autoverzekering. Het is daarom belangrijk dat je een aanbod krijgt wat ook gespecificeerd is op jouw auto, woonplaats, schadevrije jaren, en aantal kilometers wat je rijdt per jaar. Autoverzekeraar bieden allemaal weer wat anders aan, en hetgeen waar je op moet letten is erg persoonlijk. Let er in ieder geval op dat je goed je schadevrije jaren nakijkt en een accurate schatting maakt van het aantal kilometers dat je per jaar aflegt. Dit bepaalt uiteindelijk je premie. Wanneer dit achteraf niet blijkt te kloppen kun je voor verrassingen komen te staan waarbij je premie hoger uit kan vallen. Kijk dit dus altijd vooraf goed na op je huidige polis voordat je een verzekering afsluit.

Het gemak van online; alles wat je nodig hebt

Het grote voordeel van het online afsluiten van een autoverzekering is met name het gemak. De laatste jaren is de online verzekeringswereld veel duidelijker en gestructureerder geworden. Zo weet je hierdoor In één oogopslag precies waar je aan toe bent. Online krijg je ook de mogelijkheid om op je gemak alles rustig door te nemen en zo sta je niet voor verrassingen. Vanuit je luie stoel dus zeker zijn van een gewoon goede verzekering, zodat je zonder zorgen de weg op kan. Daarnaast ben je met het online afsluiten van bijvoorbeeld een autoverzekering vaak voordeliger uit dan bij je verzekeringsagent. Des te meer reden om binnen een paar minuten morgen al veilig en vertrouwd de weg op te gaan!