St Jansdal zet samen met huisartsen trombosezorg in Swifterbant voort

Swifterbant - Ziekenhuis St Jansdal gaat samen met de huisartsen in Swifterbant de trombosezorg voortzetten.

Twee weken terug kondigde Atalmedial aan hiermee te stoppen. St Jansdal heeft met de huisartsen in Swifterbant afspraken gemaakt over het ophalen en het analyseren van het bloed. Bijna honderd trombosedienstpatiënten uit Swifterbant kunnen vanaf dinsdag 19 maart weer gewoon in hun eigen dorp bloed laten prikken voor onderzoek.

Prikpost in huisartsenpraktijk 

Voor de trombose patiënten verandert er niet veel. Zij kunnen aanvankelijk op dinsdag en donderdag op de prikpost in de huisartsenpraktijk van Swifterbant terecht. Doktersassistenten van deze praktijk prikken het bloed. Dit gaat vervolgens met een koeriersdienst voor onderzoek naar het laboratorium van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Patiënten die niet naar de praktijk kunnen komen, worden thuis geprikt. Patiënten die in opdracht van een specialist bloedonderzoek moeten laten uitvoeren, kunnen nu ook terecht bij deze huisartsenpraktijk.

Overleg over uitbreiding

Er is nog overleg gaande over een uitbreiding naar alle werkdagen. Komende week zullen alle trombosepatiënten per brief worden geïnformeerd over de ontwikkelingen