Adri Kok nieuwe hoofdtrainer ASVD | PV Systems

Dronten - Adri Kok is met ingang van het seizoen 2019-2020 aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van de korfbalselectie van ASVD | PV Systems in Dronten. Kok volgt de vertrekkende Wilbert Leendertse op.

Bij het aantrekken van een nieuwe trainer/coach was het van groot belang dat de huidige speelwijze van ASVD gewaarborgd blijft. Met het spelen van het zogenaamde 'dynamisch korfbal' heeft de selectie van ASVD zich in de afgelopen jaren zeer goed kunnen ontwikkelen. Het team strijdt op dit moment in de 1e klasse zaalcompetitie voor het kampioenschap.

Groei moet doorgezet worden

De groei die de selectie de afgelopen jaren onder leiding van Leendertse heeft doorgemaakt moet voortgezet worden, aldus het bestuur en de technische commissie van ASVD. 'Naast goede sportieve prestaties wordt er ook van de nieuwe hoofdtrainer verwacht dat de hele selectie een hecht team blijft'.

Indrukwekkende loopbaan

Adri Kok heeft een indrukwekkende loopbaan achter zich als korfbaltrainer en -coach. Vanaf 1993 heeft hij bij verschillende verenigingen de functie van trainer/coach vervuld en hij heeft tijdens zijn loopbaan de nodige promoties en kampioenschappen behaald. Zo behaalde hij met De Hoeve in zijn laatste drie jaar zes kampioenschappen op rij, werd daarna landskampioen veld met Dos’46 A1, was vervolgens vijf jaar trainer bij KIOS en is op dit moment met zijn huidige club CSL nog in de race voor de titel.

De spelwijze van ASVD is Kok op het lijf geschreven. Maar ook zijn rol als mens, teambuilder en uiteraard coach sluiten goed aan op de wensen van ASVD om het huidige bereikte niveau te consolideren en de individuele en teamprestaties van de selectiespelers verder te ontwikkelen.