Stilstaan bij vrijheid in gemeentehuis Noordoostpolder

Emmeloord - Burgemeester Harald Bouman en gemeentearchivaris Evelien Vermeeren-de Jonge staan stil bij vrijheid. Donderdag legden zij een persoonlijk voorwerp neer dat symbool staat voor hun gedachten en gevoelens bij ‘In Vrijheid Kiezen’.

Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding. Hiervoor is de provincie Flevoland dit jaar gastheer.

Flevolands initiatief

Deze week doen ook de provincie en de andere vijf gemeenten mee aan dit initiatief. Met als doel om de inwoners van Flevoland te inspireren en te betrekken bij (de aanloop naar) het vredefeest op 5 mei 2019. De provincie Flevoland organiseert dat samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en Bevrijdingsfestival Flevoland.

Persoonlijke voorwerpen toegelicht

De voorwerpen die vertalen wat burgemeester Harald Bouman en archivaris Evelien Vermeeren-de Jonge bij vrijheid denken, voelen of zien, zijn te bekijken in de hal van het gemeentehuis. Daar is ook informatie te vinden over hoe men zelf een voorwerp kan plaatsen. Want: vrijheid geef je door. Ieders keuze als inspiratiebron. Verschillen zijn daarin van waarde. Als stimulans tot dialoog. Blijf nieuwsgierig naar elkaar. In alle diversiteit die Flevoland rijk is.

Gedachten in woorden

Geen voorwerp voorhanden, maar wel een eerste gedachte bij ‘In Vrijheid Kiezen’? Een herinnering, een ervaring of een wens voor de toekomst. Die woorden kunnen inwoners op een flyer achterlaten in de glazen bol. Deze gaan mee naar het Almeerse theater KAF waar op 5 mei de Nationale viering plaatsvindt.