Stationsplein
Door Kees Bakker

Renovatie

Dronten - De gemeenteraad heeft donderdag besloten vast te houden aan de renovatie van het gemeentehuis. Veertien raadsleden stemden daar voor, twaalf raadsleden stemden tegen. Het is van belang daarbij te melden dat van die twaalf raadsleden de overgrote meerderheid niet tegen de renovatie van het gemeentehuis is.

Zij hadden alleen graag wat alternatieven gezien van posten waarop bespaard kan worden bij die renovatie en, ach, als we dan toch bezig zijn, ook een nader onafhankelijk onderzoek naar wat de nieuwbouw van een gemeentehuis kost. Want als dat meer is dan de 20 miljoen die voor de renovatie wordt uitgetrokken, staaft dat het besluit tot renovatie.

Nu toonde ik vorige week in een analyse begrip voor politici en inwoners van Dronten die vinden dat dit besluit er doorheen is gedrukt. Maar dat begrip heb ik ook voor de beslissing van een meerderheid van de gemeenteraad donderdag.

Want, het kan niet vaak genoeg gezegd worden: het besluit het gemeentehuis te renoveren is al in november, unaniem, genomen. Als je daar donderdag op terug was gekomen, kun je je afvragen wat een besluit van de gemeenteraad nog waard is. We gaan het gemeentehuis renoveren. Wat? Blijken veel inwoners daar tegen te zijn ? Oh, dan draaien we het besluit terug. Gaan we er eerst nog eens erover nadenken en onderzoek naar doen.

Of: we gaan een nieuw zwembad bouwen? Wat? Bestaat daar ook al cynisme over? Oh, nou, dan gaan we er nog naar even over nadenken. Kunnen we nog wat onderzoeken doen. Trouwens: er mag een Lidl komen in Dronten-West. Je meent het! Zijn er mensen en partijen die het daar ook al niet mee eens zijn? We draaien het besluit terug! Laten we er nog maar even over nadenken.

Ik chargeer. Maar er zijn altijd minstens twee kanten aan een verhaal. En die renovatie komt er dus. Maar als-ie meer gaat kosten dan begroot, verwacht ik wel dat dat een wethouder het hoofd gaat kosten. Dat is toch een behoorlijke uitdaging om aan te gaan, voor de nieuwe wethouder van de ChristenUnie.

Lees meer over dit onderwerp in het nieuwsdossier Renovatie gemeentehuis Dronten