Streep door Vlaggetjesdag door gebrek aan draagvlak

Urk - Omdat er geen financieel draagvlak is vanuit de Urker vissersvloot gaat Vlaggetjesdag op zaterdag 1 juni niet door. Dit heeft het bestuur van de Stichting Visserijdagen Urk maandag besloten.

Het besluit is genomen na rijp beraad en na raadpleging van de vissersvloot, aldus de stichting in een persbericht. 'Aan de eigenaren van de gehele vloot - 100 schepen - is vorige week een brief verstuurd met daarin het verzoek om draagvlak en een financiële bijdrage van 500 euro per kotter voor het organiseren van Vlaggetjesdag. Slechts vier rederijen en een Belgische eigenaar hebben positief geregeerd op dit verzoek. Van twee eigenaren hebben wij een afzegging ontvangen, waarin van één wel een positieve reactie en van de rest van de vloot, ruim 80%, is geen enkele reactie ontvangen'.

Toekomst Vlaggetjesdag onbetwist

De toekomst van Vlaggetjesdag is ongewis. Het stichtingsbestuur blijft gewoon aan en beraadt zich een andere invulling voor de komende jaren. Zij staat open voor ideeën vanuit de vloot en van andere partijen.

Veiling eerste kistje Meischol gaat wel door

Andere activiteiten van de Stichting Visserijdagen Urk blijven wel op de agenda staan. De veiling van het eerste kistje Meischol op maandag 27 mei gaat daarom wel door. Het goede doel is dit jaar Aleh Negev, Israëls grootste zorgnetwerk voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

Holland Fisheries Event 

Holland Fisheries Event 2020, de visserij- en maritieme beurs met ook steeds meer internationale standhouders, vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober 2020.