Spreekuren in St Jansdal Lelystad zijn begonnen (fotoverslag)

Lelystad - Honderdvijftig mensen waren afgelopen weekeinde dagelijks in touw om de omslag te maken van MC Zuiderzee naar St Jansdal Lelystad. Er werd gewerkt volgens een minitieus plan. En met succes, want maandagochtend om negen uur begonnen de spreekuren.

Vele afdelingen waren bij deze strak geplande operatie betrokken, onder andere facilitair, ICT en medische techniek. Tot in detail stond beschreven wat er moest gebeuren en in welke volgorde. In alle ruimtes zijn de basisbenodigdheden geplaatst en aangesloten, zoals het meubilair, telefonie en computers. Daarnaast moest de medische techniek op orde zijn.

Bekijk het interview van Omroep Flevoland met Relinde Weil, voorzitter van de Raad van Bestuur van St Jansdal:

[De tekst gaat verder na de video]

De spoedpoli en radiologie waren als eerste aan de beurt; deze zijn vrijdag geopend. Er waren aanpassingen aan het pand nodig en sommige apparatuur is vervangen. Er zijn aanmeldzuilen geplaatst voor het polibezoek. Daarnaast is de reclameverlichting vervangen. En er moest nieuwe voorraad worden aangelegd.

Als laatste volgde een grote schoonmaakronde. Zondagmiddag zijn alle ruimtes gevalideerd. Alle nieuwe apparatuur moest grondig worden getest om alles uiteindelijk spik en span te maken zodat de ruimtes veilig te gebruiken zijn.

Na een gezamenlijk ontbijt met de medewerkers zijn maandagochtend om negen uur de spreekuren begonnen.

Bekijk het complete fotoverslag van het afgelopen weekeinde op de Facebookpagina van Ziekenhuis St Jansdal.