Zuiderzeeronde breidt uit

Dronten - De Zuiderzeeronde, zaterdag 13 april in en om Dronten, breidt uit met de activiteiten ‘Pret op het plein’ en een dikke-bandenrace.

Het is de achtste keer dat het wielerevenement wordt gehouden. Deze editie wordt het programma uitgebreid met ‘Pret op het Plein’ voor de jonge fietsers in Dronten. Het Meerpaalplein staat die dag geheel in het teken van fietsen. Voor kinderen van drie tot vijf jaar zijn er loopfietsjes met mooie dierenhelmen. Kinderen van vijf tot acht jaar mogen een parcours afleggen met hun eigen fiets. Ook is er een clinic op racefietsen voor jeugd van acht tot twaalf jaar. Om 10.30 uur is er een dikke-bandenrace voor de jeugd van de groepen 4 tot 8.

Tussendoor mag iedereen zijn kunsten laten zien op bijzondere fietsen, zoals een eenwieler en een minitandem. Daarnaast wordt het evenement aangekleed met attracties voor de jeugd in de vorm van onder anderen een springkussen en de aanwezigheid van een clown en een limonadekoe. Ook kunnen kinderen zich laten schminken.

Deelname is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie op www.zuiderzeeronde.nl. Opgeven voor de dikke-bandenrace kan door te mailen naar info@zuiderzeeronde.nl of op de dag zelf.