St Jansdal neemt nieuwe MRI- en CT-scan in gebruik in Lelystad

Lelystad - De nieuwe MRI- en CT-scan van ziekenhuis St Jansdal zijn geplaatst bij het voormalig MC Zuiderzee in Lelystad. De apparaten staan in een aparte ruimte op het ziekenhuisterrein. Op 1 maart zijn ze klaar voor gebruik als de spoedpoli en de radiologie open gaan.

'Het was nog niet mogelijk om de apparaten al op de oude plek te zetten waar nu de huidige MRI en CT staan', legt een woordvoerder van St Jansdal uit. 'Dit komt omdat deze nog in gebruik zijn en het vervangen niet zo 1-2-3 gedaan is. Door gebruik te maken van een externe ruimte is er voldoende tijd om later de oude kamer om te bouwen. Dit is een ingewikkelde klus; zelfs het dak moet van het gebouw af om de MRI erin te takelen'.

Verbeterde kwaliteit van beeldvorming

De nieuwe scans hebben een verbeterde kwaliteit van beeldvorming. Ook gaat het om dezelfde apparatuur als die al in Harderwijk staat. Medewerkers kunnen zo makkelijk op beide locaties werken omdat ze precies weten hoe deze te bedienen zijn. Daarnaast zijn de beelden die op de verschillende apparaten gemaakt zijn goed onderling te vergelijken.