PvdA Flevoland start campagne in Emmeloord

Emmeloord - De lijsttrekker van de PvdA Flevoland, Willem de Jager, en de nummer 2, Dania Al-Obaidi, zijn vrijdagmiddag 1 maart in Emmeloord om de campagne voor de statenverkiezingen van woensdag 20 maart af te trappen. Ook aanwezig is Europarlementariër Agnes Jongerius.

De 51-jarige De Jager is sinds 2014 lid van de Provinciale staten. Daarvoor was hij wethouder onderwijs, werk, inkomen en sport in de gemeente Lelystad. Jongerius is vooral bekend geworden als voorzitter van de FNV. Sinds 2014 zit ze in het Europese parlement.

De Jager, Al-Obaidi en Jongerius wandelen vanaf 14.15 uur, samen met enkele bestuursleden van PvdA Noordoostpolder, door de Lange Nering in Emmeloord, om in gesprek te gaan met het publiek. Naast het uitdelen van  flyers en rozen zullen zij uitleggen waarom je op de PvdA moet stemmen. De pijlers van het PvdA programma zijn onder andere betaalbaar wonen, een schoon en veilige leefomgeving en beter en toegankelijker openbaar vervoer. Na de wandeling zullen De Jager, Al-Obaidi  en Jongerius in de Pionierszaal van ‘t  Voorhuys te Emmeloord enkele toespraken houden.

De middag in ‘t  Voorhuys eindigt rond 17 uur en is voor iedereen toegankelijk. Daarna reist het gezelschap naar Lelystad voor een vervolg van de campagne in de provinciehoofdstad.