De Deel vanaf Onder de Toren afgesloten

Emmeloord - De de toegang tot De Deel is met ingang van maandag 4 maart vanaf Onder de Toren afgesloten voor alle verkeer (auto’s, fietsers en voetgangers) in verband met de herinrichting.

De weg wordt afgesloten tot aan ’t Voorhuys. Het westelijk deel van het parkeerterrein, dat grenst aan het busstation, wordt dan ook afgesloten. 

Parkeren 

Parkeren op De Deel blijft beperkt mogelijk. Aan de kant van de banken en winkels blijven circa 50 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit gedeelde van De Deel is toegankelijk vanaf de Lange Dreef en Nagelerstraat. Er wordt met borden verwezen naar de overige parkeerplaatsen aan de Paardenmarkt en de Noordzijde en Bumalaan. Fietsers en voetgangers hebben normaal toegang. Met ingang van 2 september wordt ook dit deel afgesloten. 

Busstation blijft toegankelijk

Het busstation blijft in haar huidige vorm bestaan en toegankelijk. Wel kunnen buspassagiers tijdens de werkzaamheden wat overlast ervaren. De aannemer neemt tijdelijke maatregelen voor de toegankelijkheid. Voor het brengen en halen van buspassagiers is er geen ruimte om te parkeren. Parkeren kan langs Onder de Toren en de oostkant van de Deel. Voetgangers kunnen langs het ‘Lindelaantje’ van en naar het busstation lopen.
Voor het stallen van fietsen is inmiddels een tijdelijke stalling rond de Poldertoren ingericht.

Bewoners en ondernemers

Bewoners van De Deel kunnen hun woning via Onder de Toren bereiken. Dat geldt ook voor de ondernemers. Zij worden hierover ook separaat door de aannemer geïnformeerd. 
De gehele herinrichting van De Deel duurt tot februari 2020.