Willy de Hoop schrijft boek over rouw en verwerking na overlijden man

Biddinghuizen - Willy de Hoop uit Biddinghuizen presenteert op zaterdagmiddag 9 maart haar boek 'Als morgen niet komt' in Het Koetshuis in Biddinghuizen. Het is een verhaal over rouw en verwerking geschreven na het overlijden van haar man in 2014.

'Het verliezen van een dierbare is een ongewenste erfenis. Je vraagt er niet om maar vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Rouw is een psychische bewusteloosheid waar je langzaam uit wakker wordt. Niet voor iedereen anders maar je moet het wel alleen ervaren, ondervinden en weer opstaan. Juist dat maakt het soms zo’n eenzame strijd waarin je het gevoel hebt erin te verstikken met als enige troost misschien, je gaat er niet dood aan' (citaat uit Als morgen niet komt).

De boekpresentatie en lezing op 9 maart begint om 14.30 uur. Om 15.00 uur opent Cees Scholten van Uitgeverij Scholten het officiële gedeelte. Vervolgens gaat Marinus van den Berg, rouwdeskundige en bekend auteur, in op de vraag of geloven steunt of stoort bij rouw. Willy de Hoop zal vertellen over het tot stand komen van haar tweede boek (haar eerste boek verscheen in 2015). Ze zal daarbij enkele stukjes voorlezen uit haar boek. Na afloop is er rond 16.15 uur gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren.