Sportpark SV Lelystad vanaf volgend seizoen rookvrij

Lelystad - Op een paar aparte rokersplekken na, is het sportpark van SV Lelystad '67 vanaf volgend seizoen rookvrij. Dit gebeurt met unanieme instemming van de leden van de voetbalvereniging.

Clublid Tom van Buschbach (40) bedacht het plan voor een rookvrij sportpark al geruime tijd geleden. Hij verdiepte zich eerst in de materie van de ‘rookvrije generatie’ en had ook de toestemming van de algemene ledenvergadering nodig. Zijn idee werd eind januari niet alleen omarmd door het bestuur, maar ook kwam er unaniem steun van de vergadering.

Borden en spandoeken

Het liefst wil Van Buschbach dat er overal borden komen en spandoeken worden opgehangen. Omdat hij zijn plannen moet zien te verwezenlijken zonder dat daar budget voor beschikbaar is, hoopt hij op sponsors en mensen die zijn idee willen ondersteunen. Hij hoopt zelfs ook dat rokers zelf een bijdrage willen leveren. ‘Het zou toch mooi zijn als ze helpen om geld in te zamelen waardoor we overdekte rookplekken kunnen creëren?’

Geen heksenjacht

Van Buschbach wil geen heksenjacht op rokers, benadrukt hij op de website van SV Lelystad: ‘Het zou mooi zijn als er in ieder geval in het gebied rond de kantine, de kleedkamers en het kunstgrasveld niet wordt gerookt'.