Geluidsoverlast De Zuid wordt gehoord

Dronten - De gemeente Dronten gaat met bewoners in gesprek die klagen over gevaarlijke situaties en geluidsoverlast die het verkeer op De Zuid in Dronten veroorzaakt. Met name de gevaarlijke situaties zijn nieuw voor de gemeente.

Dat laat de gemeente weten in een brief aan bewoners. Die hebben gevraagd om zo spoedig mogelijk de revitalisering van De Zuid op te pakken. De SP pleitte daar in oktober vorig jaar ook al voor bij de wethouder tijdens een raadsvergadering.

In één keer

De wethouder liet toen en ook nu in de brief aan de bewoners weten dat de werkzaamheden aan De Zuid wel in één keer moeten worden uitgevoerd. Voor het gedeelte tussen het centrum en het Dronterpad staat ook een herinrichting van de weg en de Walvisstraat in de plannen. Maandag was daar een informatieavond over in het gemeentehuis. Ofschoon die plannen ingrijpend zijn gewijzigd, nadat bewoners lieten weten daar niet blij mee te zijn, is het toch wachten op besluitvorming daarover in de gemeenteraad.

Stil asfalt

Bewoners verderop De Zuid moeten dus nog even geduld hebben. Niettemin kunnen zij voor wat betreft geluidsoverlast wel een oplossing verwachten, want hun vraag om stil asfalt is gehoord. ‘Voor het gehele traject van De Zuid van het centrum tot de Landmaten is het de bedoeling een asfaltmengsel toe te passen met geluid reducerende eigenschappen,’ schrijft men de bewoners.

Gevaarlijke situaties

Voor wat betreft de gevaarlijke situaties op met name de kruisingen met de Lancasterdreef en de Pimpernel, wil de gemeente graag met bewoners in gesprek. Die zouden, ook voor wat betreft het geluid, mede worden veroorzaakt door vrachtverkeer. ‘Deze informatie was bij ons niet bekend,’ schrijft de gemeente aan de bewoners. Zij kunnen een uitnodiging verwachten voor een bijeenkomst over dit onderwerp.