Optimist on Tour duikt zwembad De Koploper in tijdens onderwijsstaking

Lelystad - Optimist on Tour, onderdeel van het Watersportverbond, houdt tijdens de onderwijsstaking op vrijdag 15 maart een leuk en leerzaam watersportevenement in zwembad De Koploper in Lelystad.

Bij Optimist on Tour in het zwembad leren kinderen van 6 tot en met 12 jaar spelenderwijs, in de veilige omgeving van het zwembad, hoe zij voor zichzelf en hun eigen veiligheid kunnen zorgen op en in het water. Plezier maken staat uiteraard voorop. In verschillende rondes komen onderdelen zoals leren omslaan en weer rechtop krijgen van een Optimist (jeugdzeilboot), kanovaren, suppen, peddelen en de aquaroller aan bod. En dit allemaal in de aangename temperatuur van zwembadwater. Zeilervaring is niet nodig, wel minimaal zwemdiploma A.

Omslaan in een optimist

'Met Optimist on Tour willen we de veiligheid op het water vergroten. We laten kinderen ervaren dat ze niet bang hoeven te zijn en watersporten hartstikke leuk is', aldus hoofdinstructeur Ilse Köpping. 'Het zwembad is dé (veilige) plek waar ze, onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs, leren hoe lastig het is om een zeilboot als de Optimist überhaupt om te laten slaan. Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze kunnen ademen onder een omgeslagen Optimist en dat ze met een simpel trucje de boot weer snel rechtop krijgen'.

Inschrijven

Ronde een start om 09.30 uur, ronde twee om 10.30 uur, ronde drie om 11.30 en de laatste ronde start om 12.30 uur. Surf voor inschrijving en meer informatie naar www.optimistontour.nl.