Survivalrun Vereniging Dronten reikt eerste diploma's uit

Dronten - Survivalrun Vereniging Dronten heeft onlangs de eerste diploma's voor volwassenen uitgereikt. Leden konden op diverse onderdelen aantonen dat ze de basistechnieken van survivalrun beheersen.

Na een intensief trainingsprogramma begonnen op 10 februari twintig deelnemers aan de de afname voor het Survivalrun Diploma. Gestart werd met diploma Brons: de verplichte aftrap van de diplomareeks. De diploma’s Zilver en Goud worden later afgenomen.

Op deze regenachtige ochtend werd afgetrapt met een ronde van twee kilometer hardlopen die, afhankelijk van leeftijd en geslacht, binnen een bepaalde tijd moest worden afgelegd. Een uitdagend stukje dat een pittig looptempo vereiste.

Na het lopen ging de afname verder met het uitvoeren van de verschillende onderdelen op het terrein van SV Dronten. Van het leggen van knopen tot verschillende klim- en hang-hindernissen: hier werd al snel duidelijk dat niet alle deelnemers waren opgewassen tegen de strenge eisen.

Extra moeilijk

Door het natte weer waren veel van de hindernissen erg glad geworden, wat een extra moeilijkheidsgraad opleverde. Toch draaiden veel deelnemers hun hand niet om voor een lange apenhang of een hoge swing-over.

Zestien diploma's uitgedeeld

Het resultaat mocht er zijn: aan het einde van de ochtend werden aan zestien trotse deelnemers diploma’s uitgedeeld. Alle deelnemers konden voldaan en succesvol terugkijken op deze sportieve ochtend.