Zuiderzeerally dit jaar twee dagen

Emmeloord - De Sijperda Zuiderzeerally is in 2019 een tweedaags evenement, dat wordt gehouden op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Dat heeft de Stichting Autosport Noordoostpolder (SANOP) bekendgemaakt.

De Sijperda Zuiderzeerally was de afgelopen jaren een eendaags evenement, maar de organisatie is blij dat er dit jaar een tweede dag is. De vrijdagavond bestaat uit twee proeven. De eerste proef start in het oudste dorp van de gemeente Noordoostpolder, Marknesse. In samenwerking met sponsor Hoevenberg is het gelukt om op het industrieterrein aldaar een mooie opener voor de rally te creëren. De tweede klassementsproef gaat van start vlakbij Vollenhove.

Op zaterdag staan er voor de deelnemers vijf verschillende klassementsproeven op het programma, waarbij vier van de vijf proeven drie keer worden verreden. Er wordt gestart bij de Lindedijk, inmiddels een klassieker in dit evenement. Vanaf de Lindedijk gaan de deelnemers naar Oldemarkt. Deze proef is iets aangepast. Het is geen rondkoers meer en de finish is verplaatst. Na het afleggen van KP Oldemarkt gaan de deelnemers naar KP Basse. Deze proef gaf zoveel positieve reacties in 2018 dat de organisatie deze ongewijzigd heeft gelaten.

Dijkenproef

Als afsluiter van de serie van proeven worden de deelnemers getest op hun alertheid bij KP Blankenham. Deze proef is de ‘dijkenproef’. Listige hobbels en bochten testen de deelnemers op en top. Na het afleggen van deze serie van vier proeven gaan de equipes naar het serviceterrein op de Paardenmarkt in het hartje van Emmeloord. Na het verrijden van een serie van klassenmentsproeven - in rallytermen: een boekel - gaan de rallyequipes naar het serviceterrein om daar hun wagens de benodigde servicebeurt te geven om weer van start te kunnen gaan in de volgende boekel. Het serviceterrein is voor publiek gratis te betreden.

Fantastisch schouwspel

Traditioneel eindigt de Sijperda Zuiderzeerally op de proef die gesitueerd is op en rondom de Nagelerweg in Emmeloord. Met de jump, het bochtige binnendeel en de mooie lange bochten in de Randweg een alom gewaardeerde proef, die voor de toeschouwers fantastisch is om te aanschouwen.

Voor het eerst geeft SANOP geen rallykrant meer uit en worden er geen informatiepakketten meer verkocht. De proeven zijn te vinden op de website van het evenement, met alle informatie die nodig is om bij de proeven te komen. Eenmaal bij de proef aangekomen betalen de bezoekers vijf euro per proef of tien euro voor een passe-partout. Na betaling krijgen de bezoekers een overzichtskaart mee waar ook alle informatie op staat. Op de website van de Zuiderzeerally zijn tijdens het evenement de tijden van de deelnemers live te volgen.

www.zuiderzeerally.nl