Roeivereniging Pontos vraagt steun voor KiKaRow

Lelystad - Roeivereniging Pontos gaat de komende maanden door met geld inzamelen voor de stichting KiKaRow.

Eind 2018 werd de aftrap gegeven voor de eerste KiKaRow-actie. De enthousiaste Pontosleden hebben tot nu toe voor dit goede doel 1.000 euro ingezameld met onder anderen de verkoop van kerstballen en oliebollen. Vrijdag 15 februari werd een feestelijke wintermaaltijd gehouden en vlak daarna ging de KiKaRow-koekactie van start.

Rondje NL

KiKarow maakt deel uit van de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) en probeert via de roeisport onderzoek naar de gevolgen van kinderkanker te financieren. De stichting hoopt met het ‘Rondje NL’ in totaal 500.000 euro bij elkaar te brengen. In het voorjaar van 2019 start een groep roeiers van KiKaRow aan het 1.400 kilometer lange ‘Rondje NL’ langs verschillende roeiverenigingen. Als de KiKaroeiers op 6 juli aankomen bij roeivereniging Pontos in Lelystad zal de inzamelingsmeter tot aan de top gevuld zijn.

Ergometerwedstrijd

Roeivereniging Pontos probeert samen met andere roeiverenigingen uit Flevoland zo veel mogelijk geld in te zamelen. Zo wordt een ergometerwedstrijd gehouden en worden bij verschillende landelijke roeievenementen Pontosboten gesponsord.

Eén van de acties die nu is gestart, is de verkoop van KiKacake. Bedrijven, organisaties en ander belangstellenden kunnen chocoladesinaasappelcakes bestellen. Een KiKacake is groot genoeg om 20 tot 25 plakken van te snijden en wordt iedere eerste maandag van de maand bij de klant afgeleverd. De KiKaCake is voor een periode van zes, negen of twaalf maanden te bestellen via www.rvpontos.nl/trakteer-op-kikacake-en-steun-kikarow. Doneren kan via rekeningnummer NL81 INGB 0008 9880 37 ten name van RV Pontos, onder vermelding van ‘KiKaRow 2019’.