Lelystadse atleten sterk vertegenwoordigd op jaarlijkse RaceRunning Cup

Lelystad - Zes atleten van AV Spirit Lelystad doen op zaterdag 13 april mee aan de jaarlijkse NSGK RaceRunning Cup in Rotterdam. Deze cup is de grootse RaceRunning-wedstrijd van Nederland en wordt ook wel gezien als het officieuze NK.

De NSGK RaceRunning Cup is een samenwerkingsverband tussen Rotterdam Atletiek, AV Spirit Lelystad en RaceRunning Nederland.

Sinds drie jaar biedt AV Spirit mensen met een beperking de mogelijkheid om te training op een RaceRunner. Elke woensdagmiddag trainen zij van 15.45 tot 16.45 uur op de atletiekbaan in Lelystad.

Loopfiets met borststeun en zadel

Een RaceRunner is een loopfiets met een borststeun en een zadel. Het is een (sport)hulpmiddel om mensen met een beperking te ondersteunen bij het lopen en/of rennen. In Lelystad wordt de RaceRunner vergoed vanuit de WMO, omdat het is aangemerkt als sporthulpmiddel. De gemeente is hierin zeer vooruitstrevend in vergelijking met andere gemeentes.

De sport is sinds drie jaar groeiende in Nederland en is in dat tijdsbestek uitgeroepen tot een officieel atletiekonderdeel. Steeds meer atletiekverenigingen nemen daarom RaceRunning in hun sportaanbod op.

Kijk hier voor meer informatie.